|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Dolce Klari
Torta odlicnog ukusa za prave sladokusce
Kuvar: Klarita
Vrsta jela: Deserti, Torte
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 40
(br. glasova 15)
Uputstvo za pripremu jela
SVE ODJEDNOM
Peku se tri kore. Najpre umutite 3 belanca, pa dodajte 3 zumanca, pa onda 5 kasika secer,3 ulje i 3 mleko i na kraju pomesane 3 kasike brasno, 3 kakao i 1 pzp. Pecite u veliki pleh od rerne na 200 stepeni 10/15 minuta, i proveravajte cackalicom da li su ispecene kore. Visnje procedite, pa iseckate u coperu i dolijete soka iz tegle kompota da bude 600ml. Izrucite u serpu i cekate da provri, onda posebno 4 kasike gustina razmutite sa malo soka od visanja i sjedinite. Cim se zgusti skolonite sa ringle i dodate belu cokoladu pa mesate dok se ne istopi i odlozite da se ohladi. U serpi stavite secer i vodu i pustite OBAVEZNO bez mesanja na tihoj vatri da provri, kada smanjite vatri i oko 10 min jos cekate opet BEZ MESANJA da ispari voda a, dobije zlatno zuta boja, tamnija od meda, kada sklonite sa ringle i pazljivo ulivate slatku mlecnu pavlaku (obavezna je mlecna, najbolje sa 36% mlecnih masti) i mesate dok se fino ne sjedine i napravi homogena smesa (mozete vratiti na ringlu do sjedinjavanja karamnela i pavlake) U posebnoj posudi izlomite cokolade na kockice i prelijete kremom od karamela i pavlake pustite 2-3 min da miruje a, onda izmesate da se sve sjedini. Kad se napravi homogena smesa, ostaviti da se prohladi, pa u frizider 2h, a onda izmiksate... Svaku koru poprskate sokom od visanja, pa mazete

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here