|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

ZA FIL
300 ml mleko
25 g svežeg kvasca
1/2 kašičice šećera
11 kašika brašna
150 ml Ulje
1 kašičica so
ZA NADEV
300 g sira
15 komada kora za pitu
100 g kisela pavlaka
ZA PREMAZIVANJE
1 komad jaje
po potrebi susam

Domaći forneti
Probajte,ukusniji su od kupovnih.
Kuvar: flamingos
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 9
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela
ZA FIL
U mlakom mleku rastvoriti kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Zatim dodati ulje,10 kašika brašna,so i sjediniti ručnom žicom za mućenje.

ZA NADEV
Odvojiti na tri mesta po pet kora.Uzeti jednu koru,premazati je filom,preklopiti drugom korom,pa i nju premazati filom-tako ređati pet kora.I petu premazati filom.Sitan sir i kiselu pavlaku sjediniti viljuškom i naneti niz jedan kraj(uz duž).Urolati.Na isti način napraviti još dva rolata.Prekriti ih najlon kesom,preko staviti čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da odstoje sat vremena.Rolate iseći na manje trougliće i poređati ih u pleh obložen pek-papirom.

ZA PREMAZIVANJE
Jaje razmutiti viljuškom i premazati svaki trouglić.Posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Saveti
Za sve ljubitelje pravog,domaćeg peciva.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here