Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:snezap Vrsta jela:Kolači Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2 h Težina pripreme:2/5 Broj osoba:10
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jelaKORA
Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim uz neprestano mućenje dodavati šećer. U sneg od belanaca dodati ulje, brašno i prašak za pecivo, te polako izmešati varjačom.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju rasporediti propržene seckane lešnike. Preko lešnika nasuti smesu od belanaca i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pečenu koru okrenuti, tako da lešnici budu gore.
FIL
U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile i žumancima. Sipati u kljucalo mleko i kuvati, dok se ne zgusne uz neprestano mešanje.
U ohladjeni fil dodati umućen margarin i polako promešati.
FILOVANJE
Kada se ohladi premazati koru eurokremom, pa preko njega rasporediti keks, natopljen u mleko.
premazati fil preko keksa
GLAZURA
preko fila staviti glazuru, ohladiti i seci.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.