Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Gomboce ili knedle sa sljivama u varijanti da se testo pravi sa grizom.
Kuvar:mama Jo Vrsta jela:Testa, Deserti Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2,5 h Težina pripreme:3/5 Broj osoba:6
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jelaTESTO ZA KNEDLE
U kljucalo mleko sipati sol i lagano sipati griz, veoma lagano da ne bude grudvica a da se lepo zgusne. Kada se ohladi dobro umutiti jaje i uliti u smesu. Od ove smese formirati knedle, razviti i staviti sljivu u sredinu. Uviti u knedlicu.
U drugu serpu staviti vodu, poseceriti i pouljizi i kada provri stavljati knedle da se kuvaju oko 10-15 minuta. Knedle uvaljazi u proprzene prezle sa secerom.
Saveti
Gomboce su tradicionalno jelo. Testo moze da se napravi i sa krompirom. Takodje, umesto sljiva moze da se stavi i pekmez, li definitivno su najukusnoje u varijanti sa sljivama.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.