|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Grče zemičke
Mirisne, ukusne, mmmm
Kuvar: Trcosava
Vrsta jela: Hleb, Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 15)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA
Beli luk istisnuti, pa preliti sa 2 dl mlake vode. Brašno pomešati sa suvim kvascem, dodati so, šećer i origano. Dodati ostatak vode, beli luk sa vodom, ulje i zamesiti testo. Testo podeliti na 9-10 krugića, pa poređati u podmazan pleh/tepsiju, može da se stavi i samo pek papir. Ostaviti na toplom da nadođe testo (oko 1 sat). Kad nadođe, zaseći u X svaku zemičku, pa premazati žumancestom i posuti susamom, kimom, lanom (po želji i šta imate u kući). Staviti preko svake pomalo margarina. Ja sam stavljala više jer sam zaboravila da stavim ulje. Isto tako, nisam imala odgovarajuću tepsiju, pa sam stavljala i malo margarina između. U rernu zagrejanu na 200°C peći oko 30 minuta (dok lepo ne porumeni).

Saveti
U original recept ide svež kvasac, ali kako sam ja tupson i mrzi me da se majem sa svežim kvascem, ja sve pravim sa suvim. U slučaju da pravite sa svežim kvascem, koristiti 1 kocku. Nju staviti u 100ml mlake vode, dodati kašičicu brašna i kašičicu šećera, pa ostaviti 10 minuta. Ostatak recepta je isti :) Ako se pravi dupla mera, ispada taman za pleh od šporeta.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here