GRCKA MUSAKA
Tikvice, sir, bosiljak......Grcka u Vasem tanjiru
Uputstvo za pripremu jela
FIL OD MESA
Izdinstati mleveno junece meso sa mladim lukom, dodati vegetu, biber.Iseci jednu veliku crvenu papriku na kockice i dodati mesu.Kada je dobro dinstano dodati 3 kasike pelat paradajza i svez bosiljak i persun.
TIKVICE
Tikvice iseci na trake i malo posoliti pa ostaviti 10 minuta. Uvaljati u kukuruzno brasno i redjati na dno tepsije. Preko tikvica dodati fil od mesa, pa tako redjati dok se ne utrosi materijal.
PRELIV
Jaja umutiti sa pavlakom za kuvanje i kiselom pavlakom i preliti musaku. Peci na 220 stepeni 30-45 minuta u zavisnosti od jacine rerne.Pred kraj pecenja, narendati 150-200 gr kackavalja ili belog tvrdog sira
Saveti
Nekada izmedju redova dodajem svez tvrdi beli narendani sir, i gore umesto kackavalja u Grckoj stavljaju tvrdu fetu.
U preliv sa jajima i pavlakom ide i malo kisele vode, ja tako vise volim