Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Lagana, vazdušasta, voćna, pomalo čokoladna, keksasta :) Ima li bolje kombinacije?!
Kuvar:lelaigor Vrsta jela:Deserti, Torte Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:45 min Težina pripreme:1/5 Broj osoba:6
(br. glasova 12)
Uputstvo za pripremu jela
Želatin pomešati sa 20 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri.
Posebno prokuvati mleko sa šećerom, mešati da se šećer otopi i ostaviti oko 10 minuta da se prohladi.
U mleko umešati želatin i mešati sve dok se želatin ne otopi, pa ostaviti sve da se ohladi.
Slatku pavlaku umutiti i u nju umiksati ohlađeno mleko. Sve dobro izraditi mikserom.
Podeliti na 3 dela. U jedan deo dodati mleveni keks, u drugi deo dodati mlevene napolitanke, a u treći deo voće.
Slagati u kalup obložen celofanom, sledećim redom: deo sa voćem, deo sa napolitankama i deo sa keksom.
Ostaviti tortu u frižideru preko noći da se stegne a zatim je izvrnuti na poslužavnik i dekorisati.
Saveti
U deo sa voćem, umesto voća možete da stavite i seckane bananice ili nešto drugo po vašoj želji.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.