|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Gulas iz kotlica
Prvomajki specijalitet
Kuvar: nelicakaramelica
Vrsta jela: Tradicionalna jela
Posebnosti: Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice, Ishrana za zatrudnjivanje
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 4/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 21)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI
Meso poredjati u duboku serpu, pa preliti vodom i vinom, naseckati luk i sargarepu i ubaciti biber ,zacine i to ostavite 3 sata da odstoji.

PRIPREMA
Pripremimo kotlic i vtru nalozimo ne jaku , ubacimo mast i naseckan luk i sargarepu. Dinstamo na laganoj vatri, dodajemo Zacin C i malo bibera. Naseckamo prvo srnetinu i junetinu koju smo izvadili iz marinade. Pa nalijemo vodom. To se uz povremeno mesanje kuva sat vremena. Zatim dodajemo svinjetinu i C bujon. Zacinimo i pustimo polako jos sat bremena uz dodavanje vode da se krcka. Dodamo i zacina jos koje smo pripremili i C ideju za Gulas. Nastavljamo da krckamo meso i uzivamo jos min.sat vremena. Naseckamo sampinjone i dodamo, sad je vec meso krto i ukusno. Zacinimo biberom i omiljenim zacinima i dodamo paradajz pire. Ukus prilagodimo i zacinimo .Ko voli ljuto jos je ukusnije. Moze se ubaciti i tucana paprika.

Saveti
Mozemo gulas sluziti uz krompir ili testeninu ko kako voli .


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here