Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Ana RR Vrsta jela:Hleb, Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:više od 3h Težina pripreme:1/5 Broj osoba:4
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jelaSASTOJCI ZA TESTO
U mlako mleko izdrobiti kvasac, dodati šećer, razmutiti i ostaviti na toplom mestu da nadođe.
U posudi za mešenje pomešati brašno i so, dodati mleko sa kvascem i vodu i zamesiti testo koje se ne lepi.
Umešenom testo dodavati puter (iseći na kockice pa dodavati jednu po jednu) i dobro ga umesiti u testo sve dok ne dobijete testo koje se ne lepi.
Posudu prekriti i ostaviti na toplom mestu da naraste (oko sat vremena).
Kada je testo nadošlo, podelite ga na 8-10 jufkica i poređajte ih u pleh koji ste prekrili pek papirom. Svaku jufkicu malo pritisnite. Prekrijte jufkice i ostavite da narastu (oko 45 minuta).
Rernu ugrejte na 220 stepeni. Svaku jufkicu premažite sa vodom (u koju možete dodati malo soli ako želite), pospite susamom i pecite oko 15 minuta.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.