|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

POTREBNO ZA PALAČINKE
100 4 Heljdino brašno
100 g Pšenično brašno
30 g Ječmenog
20 g Pirinčanog
2 kom jaja
50 ml maslinovo ulje
1/2 kafena kašičice so
1 prstohvat šećera
1/2 kesice C prašak za pecivo
POTREBNO ZA FIL
500 g zelja
1 glavica crvenog luka
1 kriška sira
180 ml kisela pavlaka
150 g kačkavalja
2 kom jaja
MESO
400 g Vratovine
za pećenje malo ulja
2 kafene kašičice Začin C
po ukusu so
PRELIV
1 kom jaje
1 šoljica jogurta
1/2 šoljice ulja

Heljdina zeljanica sa vratovinom
Divan spoj ukusnog i zdravog
Kuvar: Bosa Petrović
Vrsta jela: Jela od mesa, Jela sa jajima, Testa, Ostala jela
Posebnosti: Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 25)
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO ZA PALAČINKE
Umutiti sve sastojke za palačinke dodati vode po potrebi. Ispeći palačinke.Propržiti luk na ulju i dodati zelje i sve propržiti, skloniti sa vatre i dodati sir, pavlaku i jaja posoliti ako je potrebno po ukusu.

POTREBNO ZA FIL
Redjati palačinku pa fil pa narendati kackavalj i sve tako dok se ne potroši materijal.Peći na 200 stepeni 20 minuta pa izvaditi i iseći zeljanicu pa poredjati meso

MESO
Vratovinu posoliti i dodati začin C, peći na 200 stepeni nekih pola sata. Izvaditi i iseći na šnite.

PRELIV
Izmešati jaje jogurt i ulje, i preliti preko mesa tako da udje i unutra narendati kackavalj i vratiti u rernu deset_ak min

Saveti
Zelje je deo porodice heljde. Zelje je odlična hrana za detoksikaciju, jača imunitet... zato je često u mojoj kuhinji


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here