Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaPOTREBNO JE:
Zagrejati kefir (da bude mlako) pa dodati šećer i kvasac. Kada se kvasac istopi sastaviti sa brašnom u kome smo dodali so, jaje i omekšao puter.
Zamesiti glatko testo -testo da se ne lepi za ruke. Ostaviti zatim testo na toplom mestu da se udvostruči. U medjuvremenu iseckati sitno beli luk i dodati mu iseckani peršun,mirodjiju i istopljeni puter.
Nadošlo testo premesiti pa rastanjiti u kocku.
ZA PREMAZIVANJE TESTA:
Premazati testo sa iseckanim začinima.
Iseći zatim testo na kockice(koliko nam je veliki duguljasti pleh).I slagati kocku na kocku pa slagati u pleh gde smo stavili papir za pečenje.
Hleb ostaviti da nadodje , premazati ga sa žumancetom i peći na 180.C oko 30-35min.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.