Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Veoma lep i pun hleb, koji dugo ostane svež i jestiv.
Kuvar:lelaigor Vrsta jela:Hleb, Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2,5 h Težina pripreme:1/5 Broj osoba:6
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela
Kvasac izmešati sa mlekom, šećerom i kašičicom brašna. Ostaviti da uskisne.
Prosejati brašno, dodati so, pa u sredinu sipati kvasac i dodavajući po malo mlake vode umesiti testo, ne previše tvrdo i ne lepljivo.
Staviti testo na pobrašnjen sto i dobro izraditi, zatim ga staviti u sud, prekriti krpom i ostaviti na toplom 45 minuta da se digne.
Naraslo testo ponovo premesiti, staviti u podmazan pleh i ostaviti još 10 minuta da naraste.
Peći u zagrejanoj rerni na 220C oko 1h.
Saveti
Miris domaćeg pečenog hleba u kući ne može da se meri ni sa čim. Ako ste se bojali dosad da umesite hleb, probajte sa ovim receptom, jer ne možete pogrešiti.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.