|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Hrskavi šaran
Ima li šta lepše od lepe i hrskave pečene ribe?!
Kuvar: lelaigor
Vrsta jela: Jela od ribe i morskih plodova
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
MARINIRANJE
Sa svake strane šarana napraviti 4-5 rezova nožem. Posoliti ga i pobiberiti, ne zaboravite unutrašnjost. Staviti začinske biljke u plitku staklenu činiju i na njih staviti ribu. Pomešati ulje, sok od limuna i malo vode i to sipati preko ribe. Pokriti i staviti u frižider. Marinirati 3-4 sata, okrećući nekoliko puta.

PEČENJE
U vatrostalnu činiju stavite mariniranog šarana kojeg ste prethodno ovlaš posuli peršunom i začinom C. Sa strane u činiju sipajte kašiku ulja, čisto da ne zagoreva. Pecite na 220C prvo pokriveno, okrećući povremeno da se obe strane podjednako ispeku i da ne otpadne kožica, a zatim otkriveno. Možete dolivati marinadu u kojoj se marinirao šaran, kada vidite da se suši.

Saveti
Kao polu-Dalmatinka, ne mogu da zamislim da se u mojoj kući ne jede riba. :) Na razne načine, sve moguće vrste. Ovo je nešto što čak i deca vole, jer ima fantastičan ukus i miris pečene ribe sa puno hrskave korice.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here