Hrskavi šaran
Ima li šta lepše od lepe i hrskave pečene ribe?!
Uputstvo za pripremu jela
MARINIRANJE
Sa svake strane šarana napraviti 4-5 rezova nožem.
Posoliti ga i pobiberiti, ne zaboravite unutrašnjost. Staviti začinske biljke u plitku staklenu činiju i na njih staviti ribu. Pomešati ulje, sok od limuna i malo vode i to sipati preko ribe. Pokriti i staviti u frižider. Marinirati 3-4 sata, okrećući nekoliko puta.
PEČENJE
U vatrostalnu činiju stavite mariniranog šarana kojeg ste prethodno ovlaš posuli peršunom i začinom C. Sa strane u činiju sipajte kašiku ulja, čisto da ne zagoreva.
Pecite na 220C prvo pokriveno, okrećući povremeno da se obe strane podjednako ispeku i da ne otpadne kožica, a zatim otkriveno. Možete dolivati marinadu u kojoj se marinirao šaran, kada vidite da se suši.
Saveti
Kao polu-Dalmatinka, ne mogu da zamislim da se u mojoj kući ne jede riba. :) Na razne načine, sve moguće vrste. Ovo je nešto što čak i deca vole, jer ima fantastičan ukus i miris pečene ribe sa puno hrskave korice.