|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

1 kockica svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 dl vode
50 g semenki suncokreta i lana
1 šoljica za crnu kafu ulja
150 g integralnog pšeničnog brašna
300 g belog pšeničnog brašna
pola kašičice soli
malo ulja i vode

Integralni baget
Hleb sa semenkama...
Kuvar: JacaTot
Vrsta jela: Hleb, Testa, Posna jela
Posebnosti: Vegetarijanska jela, Veganska jela
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jela

Sjediniti mlaku vodu, izmrvljen kvasac i kašičicu šećera pa ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti obe vrste brašna sa semenkama, pa polovinu sipati u posudu za mešenje. Dodati nadošao kvasac i promešati varjačom. Zatim dodati ulje i so, pa uz postepeno dodavanje preostalog brašna umesiti testo koje se ne lepi za prste. Pokriti ga krpom i ostaviti na toplom oko 45 minuta. Naraslo testo preručiti na brašnom posutu radnu površinu, blago premesiti pa pomoću oklagije razvući u pravougaonik. Zatim lepo uviti kao štrudlu i staviti u duguljasti kalup koji je obložen pek-papirom. Oštrim nožem zaseći testo na nekoliko mesta kako kora ne bi popucala tokom pečenja. Ostaviti da naraste dok se rerna greje na 250 stepeni. Pre pečenja premazati baget mešavinom od malo ulja i vode, po želji posuti raznim semenkama pa peći na 250 stepeni dok ne porumeni. Zatim postepeno smanjivati temperaturu, najpre na 200 stepeni, pa završiti pečenje sa 150 stepeni. Gotov baget poprskati vodom kako bi omekšao, pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here