Išleri
Vrlo dekorativni kolačići, ukras svake trpeze.
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Za testo umutiti omekšali margarin pa dodati jaje i šećer. Zatim dodati mlevene orahe i brašno, pa umesiti testo. Ostaviti testo u frižideru pola sata, a zatim ga razviti oklagijom i čepom od rakijske flaše vaditi krugove. Ređati ih na pleh obložen pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni, 15 minuta na 200 stepeni.
FIL
Za fil umutiti omekšali margarin, žumanca i šećer u prahu, pa dodati otopljenu čokoladu. Posebno umutiti belanca. Zatim dodati belanca u smesu od čokolade. Kada se keksići ohlade, po dva spajati filom. Odozgo takođe premazati filom i dekorisati šarenim mrvicama.
Saveti
Neka Vam u filovanju i dekoraciji išlera pomognu deca, sigurno ćete se svi dobro zabaviti. Za fil koristite proverena jaja, a ako niste sigurni u njihovu svežinu, išlere možete jednostavno nafilovati euro-kremom.