Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Modessty Vrsta jela:Deserti, Kolači Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:45 min Težina pripreme:2/5 Broj osoba:10
(br. glasova 14)
Uputstvo za pripremu jelaPATIŠPANJ
Posebno umutiti belanac u čvrst šam. Žumnac umutiti sa mlekom i šećerom. Spojiti ove dve mase pa uz lagano mućenje mikserom dodati zejtin i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Peći u plehhu podmazanom margarinom na 250 stepeni.
Kada je patišpanj pečen, iseći 1/3 testa, odvojiti je za fili i izdrobiti.
FIL
Kuvati 2 šoljice vode sa 300g šećera. Kada se šećer rastopi, dodati izdrobljen patišpanj i mešati na laganoj vatri dok se masa ne izjednači.
Prohladiti fil pa dodati 2 smrznute rendane narandže.
Ovako pripremljen fil odmah naneti preko patišpanja.
GLAZURA OD ČOKOLADE
Na laganoj vatri kuvati glazuru tako što najpre sipate vodu, zatim dodate čokoladu, kakao i margarin. Kada se masa izjednači preliti preko kolača i staviti u frižider da se prohladi.
Ko voli slađu glazuru, može da doda i 2 kašike šećera.
Saveti
Deluje komplikovano na prvi pogled, ali se vrlo lako pravi i ima ukus prave Jaffe.
Uživajte!
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.