Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Mariya Vrsta jela:Kolači Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:30 min Težina pripreme:1/5 Broj osoba:6
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jelaMASA ZA SALAMU
Jaffa keks iseckajte što sitnije.Otopite maslac. Iscedite pomorandže. Pomešajte jaffu, mleveni keks, šećer, maslac i postepeno dodajte sok od pomorandže, onoliko koliko je potrebno da se umesi masa koja se neće lepiti i koja lepo može da se oblikuje. Tada od mase formirajte salamu, uvaljajte je u mleveni keks i uvijte u foliju, pa stavite u frižider da se stegne.
Secite oštrim nožem na kolutove željene debljine i ukrasite topljenom čokoladom i šarenim mrvicama, po želji.
Saveti
Šećer se može izostaviti jer su keksi već slatki, ali obavezno probajte masu, pa ako nije dovoljno slatka, dodajte šećer.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.