Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Ana RR Vrsta jela:Deserti, Torte, Kolači Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1 h Težina pripreme:1/5 Broj osoba:10
(br. glasova 13)
Uputstvo za pripremu jelaKORA
Umutiti sastojke, sipati u podmazan pleh i peći oko 25-30 min na 180 stepeni. Proveriti čačkalicom da li je pečeno.
VOĆNI FIL
Maline i šećer rastopiti na laganoj vatri, dodati gustin (3 kašičice gustina razmutiti u nekom soku), mešati neprestano da se ne zgusne.
Premazati fil preko malo prohlađene kore.
GLAZURA
Čokoladu, šećer i mleko rastopiti na blagoj vatri.
Skloniti sa vatre i neprestano mešajući dodavati komadić po komadić putera.
Preliti glazuru preko voćnog fila i ostaviti da se ohladi.
Saveti
Ukoliko se pravi varijanta bez voća onda se preliv pravi na sledeći način
U 100 ml mleka rastopiti 10 (ja stavljam manje) kašika šećera. Tome dodati 50 g putera i 200 g čokolade.
Kada se kolač ispeče preliti ga ovim prelivom.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.