Jogi baklava sa visnjama
Slatko zadovoljstvo,koje se sa velikim uzitkom smaze!
Kuvar: anaristic
Vrsta jela:
Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 6
|
(br. glasova 13)
|
Uputstvo za pripremu jela
Pripremiti pleh srednje velicine(da dno pokrije jedna cela korica).Pleh podmazati sa malo ulja.
U dublju posudu umutiti mikserom 3 jajeta,casu secera,casu ulja,casu jogurta i prasak za pecivo.
U pleh redjati koru,premazati tankim lojem fila,pa pokriti novom korom,postupak ponavljati sve dok se ne potrosi polovina kora.Po filu poredjati sve visnje,prekriti novom korom,premazati filom,i redjati tim redosledom kora-fil-kora dok se ne potrose kore.Poslednju koru premazati filom,i ostrim nozem polako pitu iseci na kocke.Staviti u zagrejanu rernu 20min na 200 stepeni,dok gornja kora lepo ne porumeni.Gotovu baklavu izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.U dublju serpicu uspinovati 500g secera sa 500g vode.Prohladjenu pitu ponovo blago zaseci,i preliti sirupom.Ostaviti 2-3h da se dobro ohladi,i upije sirup.Prijatno!!!
Saveti
Uz ovakav ukusan vocni kolac,prakticno je posluziti casu rashladjene limunade!