Juneća čorbica
Ukusna čorbica
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI
Meso iseckati na kockice.Krompir oljuštiti,oprati i što sitnije iseckati-isto uraditi i sa korenom peršuna,celera,paškanata i šargarepe.Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk,dodati iseckano meso i dinstati 15 minuta.Naliti sa 2l vode,dodati iseckan krompir,peršun,celer,paškanat i šargarepu.Izmešati,dodati lovorov list,biber u zrnu,poklopiti i kuvati oko dva sata na umerenoj vatri-dok se meso i povrće ne skuvaju.
ZA ZAPRŠKU
Za zapršku:U činiju staviti brašno,slatku začinsku papriku,preliti vodom i izmešati.Sipati u lonac neprestano mešajući.Ukuvati 15 minuta,skloniti lonac sa vatre.
ZA DRUGU ZAPRŠKU
Začiniti po ukusu(dodati so,začin c sa ukusom piletine i c kocku za supu).Ostaviti da odstoji 5 minuta.Žumance razmutiti viljuškom,dodati pavlaku za kuvanje i 1 kutlaču čorbe iz lonca,dobro iznešati kako se ne bi stvorile grudvice.Sipati u lonac neprekidno mešanući kutlačom(oko dva minuta).Servirati i poslužiti.
Saveti
Po želji posuti peršunom