Juneći gulaš sa krompir pireom
Jako ukusno i poznatog jelo
Kuvar: dunja RR
Vrsta jela:
Jela od mesa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 4
|
(br. glasova 10)
|
Uputstvo za pripremu jela
DINSTANJE LUKA
Oljuštiti crni luk, oprati i sitno ga iseckati. Pržiti luk na zagrejanom ulju. Kada dobije tamno žutu boju dodati vodu i dinstati oko 20 minuta. U međuvremenu meso iseći na kocke.
KUVANJE GULAŠA
Kada se luk izdinsta dodati junetinu, 2 kašičice crvene paprike i nekoliko listova lovora. Doliti vodu, promešati, dodati peršun i ostaviti da se krčka. Prema potrebi, s vremena na vreme, dolivati vodu.
ZAVRŠNI DEO
Petnaestak minuta pre nego što je gulaš gotov, dodati začin C i paradajz sok, zatim posoliti i pobiberiti po ukusu. S vremena na vreme promešati. Na samom kraju, dodati prstohvat bosiljka i kuvati još 2-3 min.
Saveti
Gulaš poslužiti sa makaronama ili krompir pireom.