|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Juneci gulas sa spelta testeninom
Gulas je odlican izbor za rucak a uz njega kao prilog se najcese sluzi testo, ili pire krompir. Da li ste probali sa testom od spelte?
Kuvar: Dragica Draga
Vrsta jela: Jela od mesa, Testenine, Testa, Tradicionalna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 14)
Uputstvo za pripremu jela
GLAVNI DEO
Mast pustiti da se otopi i dodati sitno seckani luk, doliti vode tek toliko da pokrije luk i dinstati. Potrebno je koristiti serpu sa vecim dnom. Dinstati dugo dok luk ne omeksa skroz (oko 80 minuta). Na polovini dinstanja dodati sargarepu na kolutove i paradajz sok. Kada luk u potpunosti omeksa, dodati meso i naliti punu serpu vodom. Pustiti da prokljuca, i zatim smanjiti vatru, te na laganoj vatri kuvati gulas satima dok ne upije svu vodu. Pred kraj dodati zacinsku papriku i lovorov list, kao i jos zacina C ukoliko zelite. U poseban sud obariti speltino testo i dodati gulasu.

Saveti
Gulas je odlican i ovako pripremljen moze i da bude dva dana za rucak.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here