Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:mikulas Vrsta jela:Kolači Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1 h Težina pripreme:5/5 Broj osoba:10
(br. glasova 4)
Uputstvo za pripremu jelaFIL
Pripremiti lončić za kuvanje na pari. Žumanca penasto umutiti sa šećerom, treba sasvim da pobele i da se šećer u potpunosti rastopi. Sipati ih u lončić i kuvati na pari jedno 15-20 minuta uz mešanje i skidanje fila sa oboda lončića. Fil je gotov kada varjača počne da ostavlja trag na dnu lončića. Dodajte maslac i kuvajte dok se ne rastopi. Skloniti s vatre ali fil ne hladiti.
KARAMEL
U serpi od 3 l staviti da se kuva šećer sa 50 ml vode na tihoj vatri. Šećer će se lagano karamelizovati. Kad dobije boju ,U vreo karamel lagano izručiti vreo fil uz stalno mućenje mikserom kako bi se fil što bolje rasporedio u karamelu. Odmah dodati i sitno seckane orahe.
Oblandu položiti ravnijom stranom na dole, odmah naneti vreo fil ostavljajući slobodno jedno 2 cm od ivica i odmah položiti drugi list oblande preko, neka ravnija strana bude gore (dakle obe grublje strane oblande su
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.