|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Kebab iz rerne
ukusno
Kuvar: OKEAN
Vrsta jela: Jela od mesa, Tradicionalna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jela
KEBAB IZ RERNE
Potrebno je: 3 pileća bataka sa karabatakom 1 belo meso 3 glavice crnog luka 1/2 kašičice soli 1/2 kašičice bibera 1/2 kašičice suvog biljnog začina 1/2 kašičice dimljena začinska paprika 1 prstohvat peršuna 1 prstohvat korijandera 2 kašike ulja Preliv od pavlake i jogurta: 200 ml kisele pavlake 20 m.m. 200 ml gustog jogurta po ukusu so 100 g rendanog kačkavalja Prilog: 3 srednja krompira 3 paprike raznih boja 3 veće glavice crnog luka Priprema 1 Priprema Kebaba: Meso oprati posušiti. Pileći batak sa karabatakom isostiti i preseći na pola. Pileće belo meso iseći u šnicle. Meso staviti u veću posudu preliti sa uljem dodati so, biber, suvi začin, dimljenu začinsku papriku peršun i korijander. Sve lepo sjediniti i utrljati u meso. Meso pokriti sa pvc folijom i ostaviti sat vremena u frižider. Uzeti 1 veću glavicu crnog luka očistiti je i uviti u aluminijumsku foliju. Uzeti 2 veća štapića sa ražnjiće i zabosti ih u crni luk. Na štapiće ređati komade mesa. Preko naređanog mesa staviti crni luk. 2 Tako složeno meso staviti u manju posudu pa staviti u tepsiju sipati 250ml vode. Na meso staviiti aluminijumsku foliju i peći na 200 stepeni 1 sat. 3 Posle 60 minuta skinuti alu foliju i pojačati temperaturu rerne na 250 stepeni i zapeći kebab 10 minuta. 4 Prohladjen kebab iseći tanko. 5 Za prilog: Krompir iseći na štapiće i ispržiti kao pomfrit. Papriku iseći na kockice i pržiti na vrelom ulju sa 1 glavicom crnog luka začiniti po ukusu. 6 Pripremiti prelive i ohladiti ih u frizideru. Gusti jogurt i pavlaku pomešati osoliti po ukusu dodati malo belog luka i peršunaServirati u tortiljama kupovnim ili domaćim Vi odlučite Prijatno

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here