Kiflice sa bundevom
Neobicne, ukusne i mekane kiflice, lepe i meke i narednog dana.
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Bundevu uviti u aluminijumsku foliju i peci. Na taj nacin ostaje mekana i nece se isusiti u rerni. Pecenu odvojiti od kore i propasirati pa pomesati sa zumancetom, mlekom, uljem, soli i secerom. U drugoj posudi pomesati oko 400-500 gr brasna sa praskom za pecivo i suvim kvascem, pa dodati u posudu sa mokrim sastojcima. Po potrebi dodavati jos brasna i mesiti, a kolicina zavisi od toga koliko je bundeva vodena. Testo treba da bude mekano, ali da se ne lepi dok se mesi.
Ostaviti da naraste. Kad je naraslo premesiti i rastanjiti oklagijom pa premazati omeksalim margarinom. Potom ga uviti u rolat. Ako vam je lakse mozete napraviti i dva rolata. Ja napravim jedan, pa ga presecem na pola. Sad taj rolat rastanjiti oklagijom (ali ne previse kako bi se kiflice lepo listale) i seci trouglice od kojih treba formirati kiflice.
ZA POSIPANJE
Svaku kiflicu premazati blago umucenim belancetom i posuti susamom i peci dok ne porumene. Mogu se filovati sirom, dzemom, kremom, a lepe su i bez icega. I narednog dana su mekane.
Saveti
Posto pecenje bundeve oduzima dosta vremena, ispekla sam vecu kolicinu, a visak pirea sam izmerila i stavila u zamrzivac da imam i za sledeci put. Ukoliko je bundeva dosta slatka moze se kolicina soli povecati na 1.5-2 kasicice. Moguci su i drugi nacini preklapanja testa, kako je ko vec navikao. Neko savija kao lisnato testo, neko pravi kruzice pa ih premazuje sa margarinom i pakuje jedne na druge, ali meni je ovo sa rolatom najbrze.