|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Kiflice sa svinjskom masti
Jednostavno, a lepo
Kuvar: IvanaSK RR
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 5
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI
Mleko malo ugrejati i u njega staviti secer i kvasac. Dok se kvasac dize umutiti zumanca (dva zumanca, trece zumance ostavim za nazanje kiflica) , so i mast . Postepeno dodavati brasno i mleko sa kvascem. Umesiti testo i ostaviti na toplom mestu oko sat vremena. Pideliti testo na cetiri dela, svaki deo razviti oklagijom i seci na osam delova. Staviti ih na pleh i ostaviti jos nekih petnaestak minuta da miruju. Premazati zumancetom i poprskati sa malo mleka. Peci u rerni na 180 stepeni dok ne porumene oko 20-ak minuta (zavisi od rerne). Kiflice možete puniti eurokremom sirom, mesavinom pavlake i rendane sunke, dzemom ili ih ostaviti prazne.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here