Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaTESTO
U šolji razmutiti svez kvasac sa malo mlakog mleka, dodati secer i jednu kasiku brasna. Ostaviti na toplom mestu da kvasac nadodje.
Brasno prosejati, dodati so. Dodati nadosli kvasac, dva jaja, ulje i mleko pa umesiti glatko testo (moze se mesiti samo varjacom). Sud pokriti i ostaviti da se testo udvostruci
Premesiti testo pa podeliti na dva jednaka dela, pa svaki deo na pet loptica. Iz pet loptica će se dobiti 40 kiflica,Loptice testa rukama malo rastanjiti na radnoj povrsini posutoj brasnom, pa oklagijom razvuci na debljinu od par milimetara. Krug raseci na 8 trouglova.
Kiflice mozete praviti i prazne, odlicne su i bez fila.
Umotati kiflicu pa vrhove saviti ka unutra i redjati ih u pleh.Zumance razmutiti sa kasikom mleka pa cetkicom premazati kiflice. Posuti susamom. Izmedju kiflica rasporediti margarin isecen na komadice (125 g margarina po plehu) pa peci na 180-200°C oko 20 minuta.
Saveti
Po receptu se prave dva pleha kiflica. meni je bilo mnogo 250 g margarina pa sam ja stavila manje. Testo upije margarin i budu socne i meke. Nemojte stavljati maslac.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.