Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Mariya Vrsta jela:Testa, Deserti Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:45 min Težina pripreme:3/5 Broj osoba:4
(br. glasova 17)
Uputstvo za pripremu jelaMASA ZA KNEDLE
Umutite jaja pa im dodajte brašno, prezle, izmrvljen sir, na vrh noža soli i kašičicu šećera i sjedinite. Odvajajte komade veličine po želji i vlažnim rukama rastanjite na dlanu, stavite fil i oblikujte knedle. Količinu fila odredite sami, zavisi od veličine knedli.Kuvajte ih u kipućoj vodi, oko 10 minuta.
Gotove knedle možete uvaljati u propržene prezle. Ja uz knedle napravim preliv od voća- sok koji je ostao od višanja, kao i višnje koje preostanu prokuvam i zgusnem sa kašičicom gustina.
Knedle se mogu praviti i sa kajsijama, šljivama ili jagodama....
FIL
Pomešajte višnje sa šećerom i cimetom - količinom po ukusu, kako volite, (ja stavljam kašiku šećera i kašičicu cimeta) pa pre nego što počnete puniti knedle ocedite sok!
Saveti
Ukoliko ne želite da punite knedlice možete ih smo vaditi kašikom i stavljati u provrelu vodu, pa ih samo prelijte voćnim prelivom.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.