Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:IvanaSumanac Vrsta jela:Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:30 min Težina pripreme:3/5 Broj osoba:6
(br. glasova 5)
Uputstvo za pripremu jelaPRIPREMA
Skuvati krompor u ljusci ( ja sam imala 900 gr.) ociscenog krompira , ocistiti ga dok je jos topao i izgnjeciti sa zicom .dodati 2 kasike masti ili ulja ,2 jaja i malo vise od 600 gr. brasna .Kidati testo i uz pomoc brasna rastanji testo na dlanu .Stavljati sljivu prvo u secer pa na testo i zatvoriti knedlu pa je jos malo u brasno uvaljati . Kuvati knedle u posoljenoj vodi .Kad isplivaju gore gotove su .Procediti i isprati ih u hladnoj vodi .Na masti ili ulju proprziti prezle,skloniti dodati malo secera pa ih preliti preko knedli i polako izmesat
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.