Kokos-čoko torta
Ako volite kokos, a torte i kolači na fazon rafaelo kuglica su vam dosadile, razbijte monotoniju uz ćokoladu u ovoj torti!
Uputstvo za pripremu jela
KORA
Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati kokosovo brašno i lagano promešati varjačom.
Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati smesu. Peći na 180C toliko da kora bude pečena ali da ne potamni. Kora mora ostati svetla. Pečenu i ohlađenu koru isecite na 3 ili 4 dela.
FIL I FILOVANJE
Žumance i šećer mutite na pari dok se ne zgusnu. Sklonite ih sa pare i uz povremeno mešanje ostavite da se ohlade.
Margarin penasto umutite i dodajte ohlađenim žumancima, takođe muteći dok ne dobijete lepu i kremastu masu.
Otopite čokoladu i dodajte u jednu trećinu fila, a ostatak ostavite žut.
Tortu filujte na sledeći način: kora, žuti fil, kora, čoko fil, kora, žuti fil (i ako ste napravili 4 kore, završite sa poslednjom korom.
Saveti
Tortu možete da dekorišete na razne načine, ali najbolji ukus postići ćete ako je dekorišete ne previše slatkim, snežnim šlagom.