|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

KORA
450 gr brašna
200 gr margarina
150 gr šećera
2 žumanceta
4 kašike kisele pavlake
1 kesica praška za pecivo
FIL
750 ml mleka
400 gr šećera
150 gr griza
200 gr mlevenog maka
4 žumanca
umućeni šne od 6 belanaca
GLAZURA
1-2 kašike ulja
200 gr čokolade

OZNAKE (pronađi slične recepte)
Kolač sa makom preliven čokoladom
Predivan kolač sa makom i čokoladom
Kuvar: vikiveki
Vrsta jela: Deserti, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 5
(br. glasova 14)
Uputstvo za pripremu jela
KORA
Umutiti margarin zatim dodati šećer,žumanca i pavlaku i mutiti još malo.Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.Testo zamesiti i ostaviti da stoji 1 sat.

FIL
Mleko i šećer staviti da provri pa dodati griz i kuvati da počne da se zgušnjava.Zatim sipati mak,promešati i skloniti sa šporeta.Kada se malo ohladi u to umešati umućena žumanca i na kraju šne od belanaca. Testo koje je odstojalo podeliti na dva jednaka dela i oklagijom razviti koru u veličini pleha,pa je staviti u malo pouljen dublji pleh.Preko kore sipati fil pa preko staviti drugu koru.Kolač peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni

GLAZURA
Na ulju istopiti čokoladu i sa tim preliti kolač kada se malo ohladi.

Saveti
Griz u filu daje sočnost,a mleka možete staviti i malo više ako želite da fil bude još malo sočniji.Kako kolač izgleda sa glazurom nisam stigla da uslikam,došli gosti i pojeli,a ja nisam slikala :(


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here