Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaPRIPREMA
Zito najpre dobro operite u nekoliko voda i ocistite. Zatim ga potopite u veliko serpi da ostane tako preko noci, a moze i duze.
Pre kuvanja opet ga lepo operite u nekoliko voda. Potopite da bude vode nekoliko cm iznad i kuvajte da 10tak min.vri, zatim sklonite sa vatre i procedite. Ovako uradite 3 puta (dakle da 3 puta vri u novoj vodi). Kada stavite 4.vodu ostavite na laganoj vatri da se kuva sto duze (oko 2h recimo). Naravno, probajte pre nego sto mislite da je kuvano, treba da bude mekano, i vrlo moguce da ce mu trebati bas dosta vremena da se dobro skuva. Kada se skuva, procedite ga dobro na cetki, a zatim ga rasirite na cistom stoljnjaku da se dobro osusi. Povremeno ga protresite.
SPREMANJE
Prosuseno zito dobro promesajte sa suvim grozdjem. Zazim ga sameljite u masini za mlevenje mesa (mozete i dva puta ako volite sitnije). Pomesajte dobro sa prah secerom i medom stavljajte u posudu/posude iz kojih cete sluziti. Odgore narendajte malo muskantnog orascica. Pokrijte folijom ili krpom da se ne susi. Sluzi se hladno.
Saveti
Odlicno je uz topao caj ili neki vocni sok. Idealna poslastica kao zamena za industrijske slatkise.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.