|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

POTREBNO ZA KORE I I III
6 kom. belanca
6 kašika brašna
1 kašika kakaa
3 kašike ulja
2 kašike šećera
POTREBNO ZA KORU II
3 jaja jaja
3 kašike šećera
1 kašika ulja
3 kašike brašna
1/2 kesice prašak za pecivo
POTREBNO JE ZA FIL II :
4 dl. mleka
400 g. šlag kreme
100 g. čokolade
POTREBNO JE ZA FIL I:
6 kom. žumanca
3 kašike gustina
8 dl. mleka
8 kašika šećera
1 kašika brašna
250 g. margarina
1 kesica vanilin šečera
100 g. šećera u prahu
100 g. mlevenog keksa

Kremasta fantazija
Za sve ljubitelje kremastih torti ...
Kuvar: viki66
Vrsta jela: Deserti, Torte
Posebnosti: Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO ZA KORE I I III
Kore I i III: Umutiti dobro belanca sa šećerom, pa lagano umešati praškaste proizvode .... brašno, kakao i pola kašičice praška za pecivo. Ispeći na ovaj način dve kore. Peći na 180 C oko 15 minuta.

POTREBNO ZA KORU II
Kora II: Umutiti jaja sa šećerom, pa lagano umešati brašno sa pecivom i dodati ulje. Peći na 180 C 15 minuta.

POTREBNO JE ZA FIL II :
Fil II: Umutiti šlag sa mlekom, pa dodati izrendanu čokoladu i lagano izmešati. Filovati: Kora porskana nekim sokom, pa fil I, pa fil II, žuta kora, pa fil I, pa fil II, treća kora, pa fil I i sa filom II dekorisati celu tortu ....

POTREBNO JE ZA FIL I:
Fil: Mleko staviti da provri, odvojiti 6 kašika hladnog mleka i promešati ga sa gustinom, brašnom, žumancima i šećerom. Dobijenu masu sipati lagano u provrelo mleko neprestano muteći varjačom. Na kraju dodamo i vanilin šećer i keks... Ohladiti. Umutiti penasto margarin sa šećerom u prahu, pa sastaviti sa ohlađenim filom .

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here