Kremasta fantazija
Za sve ljubitelje kremastih torti ...
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO ZA KORE I I III
Kore I i III: Umutiti dobro belanca sa šećerom, pa lagano umešati praškaste proizvode .... brašno, kakao i pola kašičice praška za pecivo. Ispeći na ovaj način dve kore. Peći na 180 C oko 15 minuta.
POTREBNO ZA KORU II
Kora II: Umutiti jaja sa šećerom, pa lagano umešati brašno sa pecivom i dodati ulje. Peći na 180 C 15 minuta.
POTREBNO JE ZA FIL II :
Fil II: Umutiti šlag sa mlekom, pa dodati izrendanu čokoladu i lagano izmešati. Filovati: Kora porskana nekim sokom, pa fil I, pa fil II, žuta kora, pa fil I, pa fil II, treća kora, pa fil I i sa filom II dekorisati celu tortu ....
POTREBNO JE ZA FIL I:
Fil: Mleko staviti da provri, odvojiti 6 kašika hladnog mleka i promešati ga sa gustinom, brašnom, žumancima i šećerom. Dobijenu masu sipati lagano u provrelo mleko neprestano muteći varjačom. Na kraju dodamo i vanilin šećer i keks... Ohladiti. Umutiti penasto margarin sa šećerom u prahu, pa sastaviti sa ohlađenim filom .
Saveti