|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.04.-15.04.2020) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Kroasani sa džemom od kajsija
Tražićete još. :)
Kuvar: JacaTot
Vrsta jela: Testa, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Sjediniti kvasac sa mlakim mlekom i kašičicom šećera, pa ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti 2 jaja, jogurt, so i šećer pa dodati nadošao kvasac. Postepeno dodavati brašno u umesiti testo koje se ne lepi za prste. Pokriti ga pamučnom krpom i ostaviti da naraste oko sat vremena. Nakon toga blago premesiti testo i podeliti da na osam loptica (dva puta po četiri loptice). Prve četiri loptice razvući u krug. Svaku premazati margarinom i ređati jednu na drugu. Poslednja, četvrta loptica se ne premazuje. Ponoviti postupak i sa preostale 4 loptice. Tako složeno testo razvući što tanje u krug. Iseći testo najpre na četiri dela, a zatim i svaki deo na još četiri dela. Na svaki deo staviti po kašičicu džema od kajsija. Uviti kroasane i ređati ih u podmazan pleh. Isto uraditi i sa drugim delom testa.

PREMAZIVANJE
Ostaviti kroasane da miruju dok se rerna greje na 220 stepeni. Pre pečenja premazati ih umućenim jajetom i na svaki staviti kockicu margarina. Peći kroasane oko 25 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Dok su još vrući posuti ih šećerom u prahu.

Saveti
Margarin i jogurt neka budu sobne temperature.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here