|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Kroasani
Predivno pecivo!
Kuvar: Torbica
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: Vegetarijanska jela, Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Ostavite maslac na sobnoj temperaturi i podelite ga na 8 jednakih delova. U toplo mleko dodajte šećer i kvasac i ostavite na toplom dok se sadržaj ne zapeni. Sve sastojke osim brašna promešajte polako malo po malo da dodavajte brašno i zamesite. Od trenutka kada od testa oblikujete lepu loptu koja se ne lepi previše, mesite još deset____ak minuta.Prekrijte posudu i ostavite da se testo udupla (u nezagrejanoj prostoriji,ja sam ga ostavila na skoro 1 sat). Testo podelite na 2 jednake lopte a svaku na 5 loptica i od njih napravite korice (jufke) promera 20-tak cm. Četiri premažite maslacem i poslažite ih na tanjir,a petu nepremazanu stavite preko njih. Isto ponovite i sa drugom polovinom testa. Ostavite testo u frižideru na 10-20 minuta. Prevrnite prvu gomilicu od testa na radnu površinu i rastanjite je u koru promera 50-tak cm. Izrežite trougliće od testa i urolajte ih u kroasane. Po želji možete seći i trakice koje ćete spojiti u paru i malo ih uviti jedan oko drugog. Postavite ih na pleh za pecenje,prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da narastaju oko 40-tak minuta. Ugrejte rernu na 220 stepeni. Kada stavite kroasane u rernu smanjite temperaturu na 200 stepeni i na toj temperaturi ih pecite 10-tak minuta, pa smanjite temperaturu na oko 160-180 stepeni. Ukupno vreme pečenja treba da bude 20-25 minuta. Dva puta u toku pečenja premažite testo usoljenom vodom. Ponovo ih premažite i posle pečenja. Ja ih nisam prekrivala kako bi ostali hrskavi, baš kao pravi kupovni kroasani. Prijatno!

Saveti
Po Vašoj želji možete dodati neki nadev, a i ne morate. Ako ih punimo, nama su najlepši sa sirom! Po ćerkinoj želji pravim ih i sa čokoladom!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here