|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TESTO
1 svež kvasac
1 kašičica šećera
350 ml mleka
125 g margarina
2 žumanca
3 kašike šećera
650 g brašna
PRELIV
5 dl mleka
1 vanilin šećer
2 kašike šećera
za posipanje šećer u prahu
po želji preliv od čokolade

OZNAKE (pronađi slične recepte)
Krofne u mleku
Krofne na drugačiji način.
Kuvar: Admin
Vrsta jela: Testa, Deserti, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 4)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Sjediniti kvasac sa kašičicom šećera i mlakim mlekom pa ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti omekšali margarin, 3 kašike šećera i žumanca. Dodati nadošao kvasac, promešati i uz postepeno dodavanje brašna umesiti meko testo. Umešeno testo pokriti krpom i ostaviti na toplom da naraste 45 minuta. Nakon toga testo blago premesiti na pobrašnjenoj površini i oklagijom razvući u krug debljine 2,5 cm. Odgovarajućom okruglom modlom vaditi krofne. Uzeti veću šerpu (od 10 l), podmazati je i u nju ređati krofne. Ostaviti ih da narastu dok se rerna greje na 200 sepeni.

PRELIV
Za preliv staviti mleko da provri sa šećerom i vanilin šećerom. Vrelim mlekom preliti krofne u šerpi, pa staviti da se peku u zagrejanoj rerni. Peći krofne na 200 stepeni prvih 15 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 150 stepeni. Po potrebi pokriti krofne alu-folijom kako bi se i dole ispekle. Kada se ohlade, posuti ih šećerom u prahu i po želji dekorisati prelivom od čokolade.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here