Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Bibilib Vrsta jela:Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:45 min Težina pripreme:1/5 Broj osoba:10
(br. glasova 2)
Uputstvo za pripremu jelaPOTREBNO
Kvasac nije potrebno da kisne.
U toplo mleko dodati izmrvljen kvasac i secer pa izmesati.U to dodati pola mere brasna i sve sjediniti zicom za mucenje.Zatim dodati ulje, razmucena jaja i so.Opet izmesati.
Dodati ostatak brasna pa umutiti kasikom.
Tome dodati jos 50 gr brasna.
Testo ce biti mekano i lepice se za ruke, ali tako treba.
Kasikom ga uoblicite, pospite sa malo brasna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta dok se masa ne udvostruci.
Pobrasnaviti sto, pa istreti nadoslo testo. Bice i dalje lepljivo ali kad ga budete sa malo brasena premesili nece vise.
Malo testo premesite, sve ivic ubacite unutra.
Pospite brasnom opet sto pa razvucite testo na debljinu 1 cm.
Vadite modlom, velicine koju zelite krofne.
Pospite brasnom tacne ili sto gde cete ih slagati.
Kada isecete krofne, onaj ostatak testa opet premesite i opet razvucite pa isecite krofne.
Pokrijte isecene krofne krpom pa ostavite da kisnu 20 minuta.Stasale krofne prziti u ulju.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.