|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

POTREBNO
400 ml mleka
50 ml ulja
1 kocka kvasca
2 jaja ,
1 kasika secera
prsohvat soli i
800 gr brasna

OZNAKE (pronađi slične recepte)
Bibilib DECEMBAR 2014 Testa mleka ulja kvasca , secera i brasna
Krofne
...
Kuvar: Bibilib
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 2)
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO
Kvasac nije potrebno da kisne. U toplo mleko dodati izmrvljen kvasac i secer pa izmesati.U to dodati pola mere brasna i sve sjediniti zicom za mucenje.Zatim dodati ulje, razmucena jaja i so.Opet izmesati. Dodati ostatak brasna pa umutiti kasikom. Tome dodati jos 50 gr brasna. Testo ce biti mekano i lepice se za ruke, ali tako treba. Kasikom ga uoblicite, pospite sa malo brasna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta dok se masa ne udvostruci. Pobrasnaviti sto, pa istreti nadoslo testo. Bice i dalje lepljivo ali kad ga budete sa malo brasena premesili nece vise. Malo testo premesite, sve ivic ubacite unutra. Pospite brasnom opet sto pa razvucite testo na debljinu 1 cm. Vadite modlom, velicine koju zelite krofne. Pospite brasnom tacne ili sto gde cete ih slagati. Kada isecete krofne, onaj ostatak testa opet premesite i opet razvucite pa isecite krofne. Pokrijte isecene krofne krpom pa ostavite da kisnu 20 minuta.Stasale krofne prziti u ulju.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here