Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Prave domaće krofne,uvek uspešne i brzo se pojedu...
Kuvar:mila83 Vrsta jela:Kolači Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2,5 h Težina pripreme:3/5 Broj osoba:8
(br. glasova 5)
Uputstvo za pripremu jela
U 2 dl toplog mleka umrviti kvasac i ostaviti da odstoji malo.Posebno umešati mast,žumanca,šećer,so,pa dodati nadošli kvasac.
Postepeno dodavati brašno i umesiti testo, da se lepo odvaja od vangle.Ostaviti oko 30 minuta da odmori.Premesiti i razvući na 6-7mm debljine,vaditi čašom krugove i ostaviti još 10 minuta.
Peći na zagrejanoj masnoći,tako da prvo u tiganj(ili bolje dublju šerpu) ide gornja strana krugova.Pečene krofne stavljati na ubruse kako bi se suvišna masnoća upila. Krofne posuti prah šečerom.Prijatno !
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.