|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Krompir sa povrćem u rerni
Idealni prilog ili samostalno jelo
Kuvar: Trcosava
Vrsta jela: Jela od povrća, Povrće, Sosovi, umaci i prilozi, Posna jela
Posebnosti: Vegetarijanska jela
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 12)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA
Povrće očistiti pa iseckati na približno iste komade. Ako je šargarepa deblja, prepoloviti po dužini, pa prepoloviti po širini i onda i to prepoloviti po debljini. Beli luk ostaviti u ljusci, malo ga samo spljoštiti širokim nožem. Luk iseći na 1/4. U slučaju da koristite vlašac, ostaviti ga celog (očišćenog naravno). Sve staviti u veliku činiju, politi uljem, sirćetom, posoliti, potresti malo origana i sve pomešati. Ostaviti da odstoji dok se rerna ne ugreje. Rernu ugrejati na 200-220°C. Prebaciti povrće u pleh pa pleh prekriti alu-folijom. Peći pola sata, pa skloniti foliju i promešati. Peći još pola sata. I to je to! Uz to možete spremiti neko meso sa roštilja ili samo poslužiti uz svež sir i salatu po ukusu i želji.

Saveti
Probala sam i sa dodatnim povrćem - pečurke, cvekla... Prečurke puste mnogo vode, a cvekla zadrži ukus zemlje i nije mi bilo ok. Sirće - obično ne može (alkoholno, vinsko). Probala sam i sa belim balamičnim i sa rozim - nije isto jer ovo tamno (to kao iz Modene) prilikom pečenja postane slatko i ne oseća se ni malo kiseline.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here