|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Kronat
Kronat je pecivo u obliku krofne,a priprema se kao kroasan!
Kuvar: Iva6
Vrsta jela: Testa, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela

U odgovarajuci sud staviti kvasac,secer i toplo mleko pa dobro promesati.Dodati brasno i jaja i zamesiti testo.Ostaviti 30 minuta da nadodje.Nadoslo testo razvuci oklagijom debljine 0,5 cm pa premazati margarinom.1/3 testa prebaciti do polovine,zatim prebaciti i drugu trecinu.Ponovo razviti testo,premazati margarinom i preklopiti.Postupak ponoviti jos jednom.Zatim,testo razviti debljine 1 cm pa casom ili okruglom modlom vaditi kronate (manjom casom vaditi sredinu).Ostaviti ih da odstoje 15 min pa ih prziti na zagrejanom ulju sa obe strane.Gotove kronate posuti secerom u prahu,preliti cokoladom,posuti orasima,lesnikom,keksom...

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here