Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:ikicani Vrsta jela:Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2,5 h Težina pripreme:2/5 Broj osoba:10
(br. glasova 50)
Uputstvo za pripremu jela
U mlako mleko dodajte kvasac i kašičicu šećera. Ostavite da kvasac nadođe. U odgovarajući sud sjediniti brašno, ulje, so, nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite da nadođe.
Fil: Izmešati margarin, žumanca i so. Nadošlo testo podelite na dva jednaka dela. Svaki deo posebno razvucite na 3 mm debljine. Urolajte testo. Tacnom isecite testo u trouglove. Uži deo treba da bude oko 2 cm širine. Kifle složite na pleh obložen papirom za pečenje. Uključite rernu na 200°C, a kifle ostavite da narastu. Nadošle kifle premažite umućenim belancetom i pospite susamom. Pecite 20 minuta.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.