Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:knjigovodja Vrsta jela:Deserti Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:30 min Težina pripreme:1/5 Broj osoba:10
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jelaJAGODE
U šerpu prvo sipati šećer, a onda preliti sa malo vode (oko pola čaše) tek toliko da šećer ogrezne.
Staviti na tihoj vatri da se polako topi, povremeno pomešati. Dodati i margarin. Kad se šećer i margarin otope nakon 2-3 minuta ubaciti jagode.
Kuvati jagode sa šećerom (deset_ak minuta) dok se ne raspadnu, sve vreme mešati. Za to vreme želatin sipati u činijicu pa ga preliti sa 3-4 kašike i ostaviti da nabubri.
U 100 ml vode sipati prasak za puding i dobro izmšati. Sipati u jagode, brzo mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa ubaciti želatin i mešati dok se želatin ne otopi.
Polovinu keksa poređati na dnu tepsije preliti preko pola količine fila, zatim poređati drugu polovinu keksa pa preliti ostatkom fila. Lepo poravnati i ostaviti da se ohladi, a onda staviti u frižider. Tek sutra dan iseći na kocke.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.