|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Lazanje
Omiljena hrana Garfildova :)
Kuvar: Didy
Vrsta jela: Jela od mesa, Testenine
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 16)
Uputstvo za pripremu jela
BEŠAMEL SOS
Zagrejati mast, dodati brašno, malo upržiti, naliti mleko lagano da se ne stvore grudvice i pustiti da vri kratko.

SOS
Udinstati luk na masnoći, dodati mleveno meso, pa kad ispari voda, naliti paradajz, zatim začine i krčkati nekoliko minuta dok se sve lepo ne sjedini.

PRIPREMA LAZANJA
U nauljenu veću četvorougaonu vatrostalnu posudu ili tepsiju naliti bešamela da prekrije dno, zatim poslagati nekuvano testo za lazanje, pa naliti sos, pa narendati sir. Onda opet bešamel, pa testo, pa sos, pa sir i tako sve dok se ne potroše sastojci. Na kraju treba da bude testo preliveno bešamelom, ali da bude fino natopljeno kako bi se testo skuvalo. U suprotnom će ostati suvo i krckaće. Staviti u rernu na 180-200 stepeni da se krčka sat vremena. Pokriti aluminijumskom folijom, a poslednjih 15 minuta skinuti foliju i pustiti da se zapeče.

Saveti
Pravila sam i sa seckanim belim mesom, bude odlično. Može se staviti manje mesa, a dodati seckanog povrća (šargarepa, tikvica, plavi paradajz...) ili šampinjoni. Pustite mašti na volju i uživajte!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here