Lazanje
Omiljena hrana Garfildova :)
Uputstvo za pripremu jela
BEŠAMEL SOS
Zagrejati mast, dodati brašno, malo upržiti, naliti mleko lagano da se ne stvore grudvice i pustiti da vri kratko.
SOS
Udinstati luk na masnoći, dodati mleveno meso, pa kad ispari voda, naliti paradajz, zatim začine i krčkati nekoliko minuta dok se sve lepo ne sjedini.
PRIPREMA LAZANJA
U nauljenu veću četvorougaonu vatrostalnu posudu ili tepsiju naliti bešamela da prekrije dno, zatim poslagati nekuvano testo za lazanje, pa naliti sos, pa narendati sir. Onda opet bešamel, pa testo, pa sos, pa sir i tako sve dok se ne potroše sastojci. Na kraju treba da bude testo preliveno bešamelom, ali da bude fino natopljeno kako bi se testo skuvalo. U suprotnom će ostati suvo i krckaće.
Staviti u rernu na 180-200 stepeni da se krčka sat vremena. Pokriti aluminijumskom folijom, a poslednjih 15 minuta skinuti foliju i pustiti da se zapeče.
Saveti
Pravila sam i sa seckanim belim mesom, bude odlično. Može se staviti manje mesa, a dodati seckanog povrća (šargarepa, tikvica, plavi paradajz...) ili šampinjoni. Pustite mašti na volju i uživajte!