Lažni fruit tart
Lagana tortica koju možete lako prilagoditi svom ukusu, ako promenite voće.
Uputstvo za pripremu jela
KORA
Belanca penasto umutite, a zatim dodajte 3 kašike šećera, muteći na najvećoj brzini dok se šećer ne istopi.
I dalje muteći dodajte jedno po jedno jaje, a zatim smanjite brzinu i dodajte brašno.
Pecite u kalupu za tart ili voćne pite, koji ste prethodno nauljili i posuli brašnom, na 180C oko 10-15 minuta, odnosno dok ne dobije lepu zlatnu boju.
FILOVANJE
Puding skuvajte po uputstvu sa kesice.
Banane oljuštite i isecite na kolutove.
Šlag umutite po uputstvu sa kesice.
Kada se dobro ohladi koru izvadite iz kalupa, stavite je na poslužavnik. Puding sipajte u koru, odgore poređajte kolutove banane i dekorišite šlagom.
Saveti
Ako koristite drugi puding ili drugo voće, dobićete sasvim novu torticu. Brzo i lako se sprema, može da posluži i za iznenadne goste, a možete i svoju stariju ćerkicu uposliti pravljenjem iste.