Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Bibilib Vrsta jela:Kolači Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:45 min Težina pripreme:1/5 Broj osoba:6
(br. glasova 3)
Uputstvo za pripremu jelaPOTREBNO ZA KORE
U posudu staviti skoro svo brasno ( 500 gr )
Dodati puter ili margarin pa rukama utrljati brasno i puter ( margarin ).
Dodati jaja, secer, pa pavlaku i malo sjediniti varjacom.
Zatim dodati prasak za pecivo i smesu umesiti dodavanjem jos malo brašna.
Dodavanje brasna moze da varira u zavisnosti od velicine jaja koja ste stavili.
Umotajte testo u foliju ili kesu pa stavite u frizider da odstoji sat vremena.Kada je testo odstajalo podeliti ga na dva dela.
Razvuci prvi deo u pravougaonik velicine velike tepsije od rerne pa ga staviti u tepsiju koju smo premazali sa margarinom ili puterom.
FIL
Jabuke ocistiti i izrendati pa ih staviti u serpu na vatru srednje jacine.
Dodati secer i izmesati.
Ostaviti jabuke da se skuvaju, otprilike 10 minuta da sve vri, pa na kraju dodati cimet, promesati i skloniti.Rasporediti lepo, da ne bude neravnina pa naneti ceo fil od jabuka, moze da bude i vruc i hladan.
Uzeti drugo testo, pa kao i prvo razvuci na velicinu tepsije, namotati na oklagiju pa pazljivo staviti preko jabuka.
Ako imate viska malo okolo jednostavno odsecite.
Izbockajte viljuškom odgore, pa ukljucite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Dok se rerna zagreje neka pita odstoji.
Staviti da se pece 40 minuta.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.