|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.04.-15.04.2020) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Limun beli kolač
Mekan kao dusa. Najcesce je na meniju kao dezert u nasoj kuci.
Kuvar: Dragica Draga
Vrsta jela: Deserti, Kolači, Uskršnja jela, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 13)
Uputstvo za pripremu jela
KORE
U svecu posudu a staviti sve sastojke (sem brasna) i dobro izmešati. Potom staviti staviti brašno pomešano sa praškom za pecivo. Lagano mesiti glatko testo, pa ga podeliti na tri jednaka dela i napraviti 3 kore. Prevrnutu tepsiju ptemazati mascu, i pobrasniti i svaku koru posebno peci na umerenoj temperaturi. Filovati ih tek kada se ohlade.

FIL
Brasno razmutiti u mleku, i to malo mleka svega da se dobije glatka smesa. Ostalo mleko sa secerom staviti da provri. Nakon 2 minuta kad provri, na tek vrlo laganoj vatri postepeno sipati ono razmuceno brasno, pa pojacati malo tinglu i kuvati fil dok se ne dobije gusta smesa. Potrebno je konstantno mesati kako se ne bi stvorile grudvice. Ostaviti da se ohladi fil. U posebnu posudu izraditi maslac sa narendanim limunom i secerom. Ubaciti u ohladjeni fil i dobro mikserom umutiti. Filovati kore.

Saveti
Ponekad preko kolaca stavim i glazuru od cokolade. Savrseno ispadne.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here