Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaPOTREBNO JE:
Odlediti lisnato testo pa ga malo razviti u kocku ...zatim na radnu površinu sipati šećer i cimet ( 100 g. šećera i 2 kesice cimeta za jednu kocku )i na to vratiti lisnato testo .
Zatim testo razvijati dalje preko šećera i cimeta u kocku ...( treba da je testo tanko debljina 0.5 cm ).
Zatim presaviti jednu stranu na polovinu testa isto tako uradimo i sa drugom stranom.
Zatim presvijemo još jednom testo isto kao i prvi put ...sa jedne strane na polovinu testa pa sa druge strane. ( dva puta presavijati )
Na ovaj način uradimo i sa drugim delom testa (obično u kesici ima dve kocke testa po 250 g.)
Oštrim nožem seći parčiće debljine 1 cm. Redjati ih u pleh sa one strane gde su sečeni. Peći na 200.C 10 min.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.