|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

PRIPREMA JELA
500 grama teletine
500 grama svinjskog buta
3 crnog luka
2 kasike aleve paprike
po ukusu Ulje
po ukusu vegeta
po ukusu so
po ukusu biber
0,5 litra kuvanog paradajza
PRIPREMA PIREA ZA PRILOG
1 kg krompira
malo mleka
kasika margarina
kasika ulja
po ukusu vegeta
po ukusu so

Madjarski gulas
Za gurmane stvoreno jelo
Kuvar: melika
Vrsta jela: Jela od mesa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA JELA
Iseckati crni luk i dinstati na laganoj vatri.Kada se izdinsta ,dodati alevu papriku,iseckano meso na kockice,preliti paradajzom,i vodom da prekrije meso,zaciniti solju i vegetom po ukusu,zatim pojacati malo vatru dok provrije,dodati biber i onda smanjiti da se lagano kuva,dokle ne zgusne skroz,da ima samo malo corbice i luk da se ne vidi uopste (odprilike sat vremena ako je meso sveze i mlado ) .

PRIPREMA PIREA ZA PRILOG
Posebno skuvati krompir (Ociscen naravno ),kada se skuva,ocediti dobro vodu,dodati mleko,margarin i ulje,dobro izgnjeciti krompir i izmesati,najbolje servirati kao na slici,pire preliti gulasom.

Saveti
Madjarski gulas se obicno pravi ljut,ali zbog decice,ne morate.Uz ovo izvrsno ide i kupus salata ! PRIJATNO !


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here