Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:lesica Vrsta jela:Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2 h Težina pripreme:3/5 Broj osoba:4
(br. glasova 18)
Uputstvo za pripremu jelaTESTO
Testo: zamesi se mekše testo, ostavi da malo odmori a zatim se podeli na 10-12 jufki.
Svaka jufka se rastanji, premaže maslacem, i redja se po 4 ili 5 jedna na drugu. Razmese se tako da se dobije tanka kora debljine par mm.
Kore se iseku na kvadrate veličine 10 puta 10 cm, stavi se nadev, i zatvaraju se tako što se preklapaju naspramni ćoškovi - kao pismo.
U pleh se redjaju tako što se stavljaju na preklop, i počinju da se redjaju od sredine.
kada se poredjaju premažu se masnoćom.
NADEV
Na malo ulja se izdinsta meso sa lukom i na samom kraju se dodaju začini.
JOGURT ZA PRELIV
Peče se na nekih 230 - 250°C dok ne porumene, onda se naliju sa jogurtom/kiselim mlekom izmešanim sa belim lukom, i vrate u rernu na temperaturu 180 - 200°C na još 10-15 minuta dok lepo ne porumene.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.